Door problemen met de banden finishte Williams tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië buiten de punten. Dat zeggen coureurs Felipe Massa en Valtteri Bottas.

Massa begon de race vanaf de twaalfde positie en finishte één plekje hoger. Hij kwam zeven seconden tekort voor een WK-punt. “Dat was een teleurstellende race”, zegt de Braziliaan. “Ik heb met veel coureurs gevochten, maar op de natte baan was het overstuur zo verraderlijk.”

Hoge bandenslijtage zorgde ervoor dat Massa in de slotfase als een van de weinige coureurs een tweede set slicks moest halen. “We probeerden onze positie vast te houden, maar onze banden sleten veel sneller dan die van de andere teams. Daardoor finishten we buiten de punten. Als de banden werkten, was onze snelheid oké. Maar zodra dat niet het geval was, werd het lastig.”

Temperatuur
Bottas hoefde geen extra pitstop te maken. Toch finishte hij ruim een halve minuut achter zijn teamgenoot op de veertiende plaats. En dat terwijl de Fin in de openingsfase nog zesde lag. “Ik spinde op de natte baan, daarmee verloor ik plekken”, zegt Bottas.

Net als Massa liep Bottas vervolgens tegen bandenproblemen op. “Toen we van regenbanden naar slicks overstapten, bleek het moeilijk die banden op temperatuur te houden. Op slicks was ons tempo slecht. We moeten als team goed analyseren wat er vandaag verkeerd ging. En ikzelf moet ook van mijn fouten leren.”