De twee McLaren-coureurs weten dat het Circuit Gilles Villeneuve goed bij de karakteristieken van de McLaren en de Mercedes-krachtbron past. Dan is het altijd fijn om dat bevestigd te zien.

Voordat Kevin Magnussen aan snelle rondjes kon denken, was het voor hem echter zaak het circuit te leren kennen. Vervelend vond hij dat allerminst, want het is naar eigen zeggen ‘echt een gave baan’. “De auto voelt bovendien goed aan. Ik hoop alleen dat ik tijdens de race in staat ben om de banden te sparen, aangezien de slijtage hier echt wel een issue is, met name op de supersofts.”

“Ik heb een goed team achter me staan en ik denk dat we goed voorbereid aan dit raceweekend zijn begonnen. Op dit moment ziet het er naar uit dat we kunnen knokken om de plaatsen net achter de toppers. Het zou mooi zijn als we dat vast kunnen houden.

Jenson Button
Jenson Button weet dat de lange rechte stukken gunstig zijn voor de McLaren-bolide in combinatie met de Mercedes-krachtbron: “De lange runs zagen er ’s ochtends dan ook goed uit. In de middag pasten we desondanks het een en ander aan. Dat had weliswaar een gunstig effect op een vrijwel lege auto, maar een averechts effect op een volgetankte bolide.” 

“Bandenmanagement wordt op zondag uitermate belangrijk. Met de informatie die we hebben vergaard, hebben we echter een goed beeld van welke richting we in moeten slaan. Niet alleen qua afstelling, maar ook van wat er van ons als coureurs mag worden verwacht. Het was al met al een leerzame dag.”