Marussia heeft vertraging opgelopen bij de constructie van haar nieuwe bolide en zal daardoor in ieder geval de eerste testdag in Jerez missen. Het team hoopt later wel aan te sluiten bij de eerste wintertest.

“Hoewel de constructie van onze nieuwe auto op zich volgens plan ging, zijn we helaas tegen een klein en frustrerend probleem opgelopen dat verder werk vereist op onze fabriek in Banbury”, vertelt Marussia’s teambaas John Booth aan Autosport.

Hoewel een deel van het team al in Jerez is, blijft de nieuwe Marussia MR03 nog even achter op de fabriek aangezien de Russisch-Engelse formatie daar het technische personeel en de vereiste apparatuur voor handen heeft om het probleem te verhelpen, meldt Booth.

“We streven er uiteraard naar dit probleem zo snel mogelijk op te lossen en de MR03 naar Jerez te sturen, waar de rest van het team al op de auto zit te wachten.”

Volgens Autosport is het niet duidelijk hoeveel tijd Marussia nodig heeft om de MR03 renklaar te maken, maar uit de woorden van Booth valt op te maken dat het team in ieder geval nog wat testtijd in Spanje hoopt mee te pakken.