De aanstaande debutant Kevin Magnussen weet dat er van hem als McLaren-coureur veel verwacht wordt in 2014, maar zet zelf ook hoog in: “Alleen punten pakken en races uitrijden is niet genoeg.”

“Ik zou het niet anders willen”, zegt Magnussen in interview met Autosport, reagerend op de stelling dat McLaren veel van hem verwacht. “Zo hoort het ook te zijn”, vervolgt hij. “De druk om te winnen moet aanwezig zijn, want alleen maar punten pakken en races uitrijden is niet genoeg.”

Voor de 21-jarige Deen is het om aan die verwachtigen te voldoen dus zaak dat hij er als het seizoen begint gelijk staat. Dat hij amper kan testen alvorens het zover is, is volgens Magnussen nou eenmaal niet anders: “Ik denk dat je altijd meer kunt leren, beter voorbereid kunt zijn, maar de realiteit is dat de testmogelijkheden beperkt zijn en we er gewoon het beste van moeten maken.”

“Wat in ieder geval in mijn voordeel spreekt, is dat coureurs van mijn generatie al op hele jonge leeftijd beginnen serieus tegen elkaar te racen en op dat vlak dus ‘verder’ zijn dan coureurs uit eerdere generaties. Daarnaast groeien wij in de opstapklassen tegenwoordig op met technologie die uit de Formule 1 afkomstig is, wat ook helpt.”

“Ik zeg niet dat ik er honderd procent klaar voor ben, want dat gevoel heb je volgens mij nooit, maar ik ben niet bang om de stap te maken. Ik voel me er niet oncomfortabel bij en denk dat ik snel dat punt zal bereiken waarop het goed aanvoelt.”

Ondanks zijn zelfvertrouwen benadrukt Magnussen dat hij de taak die hem wacht niet onderschat: “Ik weet dat ik onervaren ben en hard moet werken om dat goed te maken, waar ik dan ook volledig toe bereid ben”, zo rondt de coureur die wat het kampioenschap betreft verder geen voorspellingen wil doen – ‘want 2014 wordt een groot vraagteken, dus ik kan me alleen maar op mezelf concentreren’ – af.