Dat racewinnaar Sebastian Vettel afgelopen zondag op het podium werd uitgejoeld door de tifosi, doet de Duitser volgens zijn teambaas Christian Horner helemaal niets. “Het motiveert hem alleen maar meer.”

“Ik denk niet dat iemand die op Monza een Ferrari-coureur verslaat op applaus hoeft te rekenen”, vertelt Horner aan Formule 1-medewerker Adam Cooper.

“Het was onvermijdelijk dat de tifosi, die in groten getale aanwezig waren om Ferrari en Fernando Alonso aan te moedigen, niet heel enthousiast zouden reageren op het feit dat Sebastian Fernando versloeg.”

“Deze reactie kwam voor ons dan ook niet als verrassing”, zegt de Red Bull-teambaas, die echter niet denkt dat zijn coureur er mee zit: “Een dergelijke reactie motiveert Sebastian juist alleen maar om een nog betere coureur te worden.”

Vettel zelf liet na afloop van de race en podiumceremonie ook al blijken dat het boegeroep hem weinig deerde. “Hoe meer de fans ons uitjouwen, hoe beter we het hebben gedaan”, zo bekeek de kampioenschapsleider het van de positieve kant.