In het vijftigjarige bestaan van McLaren mikt het team vanzelfsprekend weer op winst in beide kampioenschappen. Teambaas Martin Whitmarsh is ervan overtuigd dat de problemen van vorig jaar overwonnen zijn.

“In 2013 willen we uiteraard weer winnen”, zegt Whitmarsh. “Ik denk dat we helemaal klaar zijn voor het seizoen. De problemen die we vorig jaar kenden, hebben we overwonnen. De auto is nu al sneller dan degene waar we vorig jaar mee eindigden.”

Whitmarsh is lovend over zijn coureur Jenson Button, wereldkampioen in 2009. “Met Button hebben we ook nog eens de meest ervaren coureur van het veld. Hij rijdt beter dan ooit, is een ware professional en zal het team leiden gedurende het seizoen. Dat wil niet zeggen dat hij de eerste coureur is. Zoals gewoonlijk kennen we geen rangorde bij de coureurs.”

“Pérez was de sensatie van 2012. Hij is slim, onwijs snel, maakt weinig fouten en werkt enorm hard. Natuurlijk zal hij tijd nodig hebben om zich aan te passen, maar hij weet dat wij geen druk op hem zetten. Hij heeft al laten zien over alle kwaliteiten te beschikken om succesvol te zijn”, aldus de Brit.

Het team won in 2012 net als Red Bull zeven races, maar kwam constantheid tekort om mee te doen om de kampioenschappen. In de constructeursstrijd moesten ze naast Red Bull ook Ferrari voor laten gaan, dat vier zeges minder behaalde. De laatste constructeurstitel die McLaren won, was in 1998. De laatste rijderstitel dateert van 2008 met Lewis Hamilton.

Onder het bericht vind je het fotoalbum met de foto’s van de nieuwe McLaren. Meer informatie over de MP4-28, en alle andere nieuwe auto’s, is te vinden in het komende nummer van Formule 1 en de Preview Special 2013 die op 7 maart verschijnen.