De drie topteams zijn aan elkaar gewaagd in India. Na Lewis Hamilton in VT1 en Felipe Massa in VT2 is het in VT3 Sebastian Vettel die bovenaan eindigt.

Nadat iedereen zijn installatierondje heeft afgewerkt, blijft het lang stil in de pits. Lewis Hamilton maakt van de gelegenheid gebruik om even te babbelen met Rowan Atkinson, bekend van Mr. Bean en Johnny English. Waarschijnlijk hebben ze het over beschadigde McLarens. Ferrari-testrijder Marc Gene geeft ondertussen nog wat laatste tips aan Felipe Massa, de snelste man van gisteren. 

Massa’s voorvleugel is net als gisteren opvallend flexibel. De uiteinden raken aan het eind van het lange rechte stuk zelfs het asfalt. Fernando Alonso verliest even de controle over zijn 150 Italia in de links-rechtscombinatie, maar corrigeert zich snel en noteert een ronde later de zesde tijd. Sebastien Buemi, Button en Alguersuari dringen hem echter weer terug. 

Webber vindt met nog een kwartier te gaan de aansluiting met Vettel. De Australiër brengt zijn achterstand terug tot anderhalve tiende en neemt daarmee de tweede plaats in, voor Rosberg, Schumacher en Senna. Lewis Hamilton is pas twaalfde. 

Als de racesimulaties zijn afgerond en de auto’s voor de kwalificatie worden geprepareerd gaan de tijden snel omlaag en de volgorde op de schop. Red Bull, McLaren en Ferrari geven elkaar weinig toe en de koppositie verandert haast per minuut. Vettel trekt aan het langste eind met de eerste tijd onder de 1:25. 

Achter de drie topteams completeren Mercedes en Force India de toptien, met Renault, Sauber en Toro Rosso daar niet ver achter. Nog verder naar achteren doet Narain Karthikeyan het verdienstelijk voor eigen publiek. De Indiër houdt zowel zijn teamgenoot als Virgin-rijder Jerome D’Ambrosio achter zich.  

Bekijk hier de volledige uitslag