Giedo van der Garde droomt al jaren van een Formule 1-stoel. Het lijkt erop dat die droom in 2011 werkelijkheid wordt. Hij is in vergaande onderhandeling met Virgin.

Begin deze maand maakte Jean-Paul ten Hoopen, die samen met Jeroen Schothorst het management van Van der Garde vormt, bekend in onderhandeling te zijn met twee Formule 1-teams. Het lijkt er nu op dat die onderhandelingen steeds concreter worden.

Ten Hoopen is werkzaam als commercieel directeur bij het kledingconcern McGregor, terwijl Schothorst CEO van het bedrijf is. Marcel Boekhoorn is grootaandeelhouder en tevens schoonvader van Van der Garde.

Gedrieën hebben ze begin deze week een bezoek gebracht aan Virgin Racing. Bronnen bij McGregor melden dat de onderhandelingen met de renstal dermate serieus zijn dat de contractvoorstellen momenteel bekeken worden.

Ten Hoopen verklaarde zojuist tegenover Formule1.nl in verband met een bespreking niet in de gelegenheid te zijn commentaar te geven. De coureur in kwestie, Giedo van der Garde, kon evenmin de gewenste helderheid geven.

Gevraagd of hij in 2011 voor Virgin rijdt, antwoordde hij met: “Het is een mogelijkheid. Maar meer weet ik ook niet. Ik heb alleen gehoord dat we met dat team spreken, geen idee of het ook daadwerkelijk tot een deal komt. Dat is een taak van het management.”

“Coureurs zijn vaak als laatste op de hoogte. Ik weet alleen dat mijn management er druk mee bezig is en het enige wat ik af en toe te horen krijg, is dat ze zo nu en dan ergens een meeting hebben.”

Het zijn zenuwslopende weken voor de Nederlander. “Natuurlijk is het heel spannend, maar het enige wat ik kan doen is keihard trainen en zorgen dat ik fit ben. Het is afwachten. Maar om te voorkomen dat ik de hele dag naar de telefoon zit te staren, houd ik mezelf bezig. Lekker trainen, een beetje lol trappen: in ieder geval zorgen dat ik met mijn hoofd bij andere zaken ben. Verder kan ik alleen maar hopen dat het lukt en ik volgend jaar Formule 1 rijd.”