Actuele Grands Prix

Sluiten

Naar WK Kalender

Al 25 jaar hét racemagazine van Nederland

Dark mode Light mode
Losse edities Abonneren

Formule 1 op televisie

Op 15 maart is het zover: de start van het Formule 1-seizoen 2019! Waar kun je de races op televisie volgen in 2020? Een overzicht.

De Nederlandse Formule 1-fan die elke training, kwalificatie en race live wil zien, is aangewezen op betaalpakket Ziggo Sport Totaal. De Grands Prix zelf zijn daarnaast voor Ziggo-klanten echter ook te zien op gratis zender Ziggo Sport, maar dit geldt dus alleen voor mensen die een abonnement hebben bij de ‘gewone’ televisiedienst van Ziggo. Ziggo is echter niet overal in Nederland als provider actief en wie bij een andere aanbieder zit, heeft dit kanaal niet.

Ziggo Sport Totaal
Betaalzender Ziggo Sport Totaal is zowel op tv als online te kijken. De prijs van een tv-abonnement op Ziggo Sport Totaal verschilt per televisie-aanbieder.

Een online-abonnement is eventueel een goedkoper alternatief en staat los van welke tv-provider je hebt. Voor tien euro per maand heb je een abonnement op Ziggo Sport Totaal Go, waarmee je op maximaal vijf verschillende apparaten (computer, tablet, telefoon, etc.) kunt kijken.

De uitzendingen
Bij de Ziggo-zenders wordt het commentaar voor de kwalificaties en Grands Prix verzorgd door Olav Mol, terwijl Jack Plooij hem als verslaggever bijstaat vanaf locatie. Ziggo Sport heeft na elke Grand Prix Max Verstappen voor de camera om te vertellen over zijn race.

Ziggo Sport Totaal heeft verder uitgebreide voor- en nabeschouwing vanuit de studio in Hilversum. Fans kunnen zich ook op de Ziggo-site aanmelden om de race en voor- en nabeschouwing vanuit de studio te kijken.

Alternatieven
Wie het niet erg vindt om de (taal)grens over te gaan om Formule 1 te kijken, kan bij het Duitse RTL terecht. Deze zender zit bij de meeste Nederlandse aanbieders van digitale televisie in het (extra) pakket.

Engelse Formule 1-verslaggeving is te volgen op betaalzender Sky Sports. Sky zendt alle races uit, maar is in Nederland alleen via satelliet-tv te ontvangen.

België
Belgische Formule 1-liefhebbers kunnen nog altijd terecht bij ‘Play Sports’ van Telenet. Hier is echter wel een abonnement voor nodig (vanaf €19,95 per maand). Op het open net kan men in België verder terecht bij het Franstalige RTBF, dat alles uitzendt.


Paddockpraat – De podcast van Formule1.nl