*

0

Formule1

Formule1 op Televisie

Formule1 op Televisie

Het duurt niet al te lang meer voordat het Formule 1-geweld weer in alle hevigheid losbarst – voor de doorgewinterde fan reden om weer de nodige uurtjes voor de televisie door te brengen. Maar waar zijn de races in 2017 te volgen?

De Nederlandse Formule 1-fan die elke training, kwalificatie en race live wil zien, is aangewezen op betaalzender Ziggo Sport Totaal. De Grands Prix zelf zijn daarnaast voor Ziggo-klanten echter ook te zien op gratis zender Ziggo Sport, maar dit geldt dus alleen voor mensen die een abonnement hebben bij de ‘gewone’ televisiedienst van Ziggo. Ziggo is echter niet overal in Nederland als provider actief en wie bij een andere aanbieder zit, heeft dit kanaal niet.

Ziggo Sport Totaal
Betaalzender Ziggo Sport Totaal is zowel op tv als online te kijken. De prijs van een tv-abonnement op Ziggo Sport Totaal verschilt per televisie-aanbieder.

Een online-abonnement is eventueel een goedkoper alternatief en staat los van welke tv-provider je hebt. Voor tien euro per maand heb je een abonnement op Ziggo Sport Totaal Go, waarmee je op maximaal vijf verschillende apparaten (computer, tablet, telefoon, etc.) kunt kijken. Je kunt de gegevens hiervan ook met anderen delen en dus met meerdere personen (maar alsnog maximaal vijf apparaten) via één account Formule 1 kijken.

De uitzendingen
Bij de Ziggo-zenders wordt het commentaar voor de kwalificaties en Grands Prix verzorgd door Olav Mol, terwijl Jack Plooij hem als verslaggever bijstaat vanaf locatie. Ziggo Sport heeft na elke Grand Prix Max Verstappen voor de camera om te vertellen over zijn race.

Ziggo Sport Totaal heeft verder uitgebreide voor- en nabeschouwing vanuit de studio in Hilversum. Fans kunnen zich sinds 2016 ook op de Ziggo-site aanmelden om de race en voor- en nabeschouwing vanuit de studio te kijken.

Waar Veronica de afgelopen jaren nog op zondagavond samenvattingen van de races uitzond en zelfs een aantal Grands Prix live op tv bracht, daar stopt de zender daar in 2016 mee, zo vertelt een woordvoerder aan Formule1.nl. Of een andere zender dit in 2016 gaat doen, is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Alternatieven
Wie het niet erg vindt om de (taal)grens over te gaan om Formule 1 te kijken, kan bij het Duitse RTL terecht. Deze zender zit bij de meeste Nederlandse aanbieders van digitale televisie in het (extra) pakket.

Engelse Formule 1-verslaggeving wordt in 2016 moeilijker te volgen, omdat de BBC de uitzendrechten kwijt is. Channel 4 is nu de zender die in toevoeging op de coverage van de Engelse betaalzender Sky Sports de helft van de races in Groot-Brittannië op het open net uitzendt. Channel 4 is in Nederland echter alleen via satelliet-tv te ontvangen.

België
Belgische Formule 1-liefhebbers kunnen nog altijd terecht bij ‘Play Sport’ van Sporting Telenet. Hier is echter wel een abonnement voor nodig dat € 16,45 per maand kost. Op het open net kan men in België verder terecht bij het Franstalige RTBF, dat alles uitzendt.

  • Formule 1 nr. 15 is uit!
  • Formule 1 nr. 14 is uit!
  • Formule 1 nr. 13 is uit!
  • Formule 1 nr. 12 is uit!
  • Formule 1 nr. 11 is uit!
In de nieuwste Formule1:

Max Verstappen wint in Maleisië | Hamilton heeft titel voor het grijpen | Pech bij Ferrari | De racewortels van Gilles Villeneuve Bestel de nieuwste Formule1 Word abonnee

Formule1

GP Verenigde Staten 2017

Details

  • CircuitCircuit of the Americas

  • LocatieVerenigde Staten

  • Aantal rondes56

  • Afstand per ronde5,513 kilometer

  • Totale afstand308,405 kilometer

Circuit of the Americas