*

Albon: ‘Een rommelige sessie, het leek wel één grote file’

Daan de Geus

Daan de Geus

27 september 2019 16:27

Albon: ‘Een rommelige sessie, het leek wel één grote file’
Motorsport Images

Max Verstappens Red Bull-teamgenoot sloot de eerste vrije training in Sotsji keurig als zesde af, maar de tweede training verliep verre van naar wens voor de Britse Thai. “Het was een rommelige sessie.”

Tiende, dat was Albon aan het eind van VT2, maar hij viel vooral op door eerst lang binnen te staan, en toen hij de baan op kwam een aantal fouten en slippertjes te maken en ook nog Lewis Hamilton in de weg te rijden in de razendsnelle derde bocht van het Sochi Autodrom. “Ik wist niet dat Lewis achter me zat”, legt hij uit.

Dat hij aan het begin van VT2 lang binnenstond, kwam door ‘wat schade aan de vloer’. “Daardoor kon ik pas na de nodige vertraging de baan op. Toen ik eenmaal reed, was het een beetje a mess, een rommeltje. Ik probeerde uit de problemen te blijven, maar het leek wel een oneindige file op de baan”, verhaalt Albon hoe hij de nodige collega’s tegenkwam terwijl hij tevergeefs vrij baan zocht. “Een rommelige sessie”, resumeert hij.

Lees ook: VT2: Verstappen klokt snelste tijd in ‘stinkend’ Sotsji, problemen voor Albon

Teamgenoot Verstappen sloot de tweede training ondertussen al snelste af. Een signaal dat Albon nog wat tempo moet vinden? “Ja, ik moet nog wel een beetje vinden. Dat is duidelijk. Het gaat ook gewoon om vertrouwen in de auto krijgen.”

Lees ook: Verstappen: ‘Het is vroeg, maar dit is een positieve start’

“Als je je hier in één bocht niet lekker voelt, voel je je in twintig bochten niet lekker”, verwijst hij naar hoe uniform het Sochi Autodrom is met z’n vele haakse bochten.”Dat is wel zo’n beetje het verhaal van vandaag. We moeten alles maar goed analyseren voor zaterdag.” Net als teamgenoot Verstappen wacht Albon dan hoe dan ook een gridstraf van vijf plekken voor een motorwissel.

Lees meer over

Albon Red Bull