*

Verstappen: ‘Het is vroeg, maar dit is een positieve start’

Daan de Geus

Daan de Geus

27 september 2019 16:04

Verstappen: ‘Het is vroeg, maar dit is een positieve start’
Motorsport Images

‘Positief’, het woord valt tot twee keer toe tijdens Max Verstappens nababbel met de media na de vrijdagtrainingen voor de Grote Prijs van Rusland. De Nederlander, het snelst in de middagsessie, is goed uit de startblokken gekomen in Sotsji.

Alvorens de snelste tijd te klokken in de tweede vrije training, zat Verstappen er ook in de eerste sessie namelijk al goed bij, op de tweede plaats. Toch ging het – zoals standaard is op de vrijdag – niet alleen om snelle tijden. “Want zeker na ons moeilijke weekend in Singapore, proberen we nog te begrijpen wat daar verkeerd is gegaan.”

Lees ook: VT2: Verstappen klokt snelste tijd in ‘stinkend’ Sotsji, problemen voor Albon

“Tot nu toe verloopt dit weekend echter heel positief”, richt Verstappen de blik op het Sochi Autodrom. “Het is natuurlijk nog vroeg om te zeggen, maar dit was een positieve start. We doen het hier op beide banden goed, maar vooral op de soft“, somt hij op. “Daarnaast was mijn ronde niet perfect: er zit nog meer in. Maar dat geldt voor iedereen”, weet de Red Bull-rijder. “Het is ook nog maar vrijdag, dan zoek je nog niet naar de perfecte ronde.”

Lees ook: VT1: Leclerc nipt voor Verstappen, motorproblemen voor Kvyat en crash Ricciardo

Of hij zaterdag in de kwalificatie nou een perfecte ronde rijdt of niet, Verstappen zal sowieso niet van pole vertrekken. Er wacht hem namelijk een gridstraf van vijf plekken voor een motorwissel (hij heeft een nieuwe verbrandingsmotor gekregen van Honda). Hij neemt de straf voor lief. “Ik ben er niet teleurgesteld over. Je kan hier immers goed inhalen en als je snel genoeg bent, kom je ook wel naar voren.”

Dat gezegd hebbende kan de kwalificatie wel eens een interessant nummer gaan worden, met Verstappen die de Russische buienradar al heeft geraadpleegd. “Ik denk dat het gaat regenen.”

Lees ook: Honda komt met nieuwe motoronderdelen, gridstraffen voor Red Bull en Toro Rosso

Lees meer over

Red Bull Verstappen