Zijn ongeluk bij de start van de Grand Prix van Groot-Brittannië voelde voor Alex Albon misschien als een bokspartij. Zijn Williams moest van meerdere kanten klappen incasseren en naderhand moest de Brit ook naar het ziekenhuis voor controle. “Maar ik voel me nu weer prima.”

Albon werd vlak na de start van achteren geraakt waarop hij eerst frontaal de muur in werd gestuurd. Daarna werd hij door zowel Yuki Tsunoda als Esteban Ocon geramd. “Ik was maandag nog wel een beetje broos maar dat gaat elke dag steeds beter. Het was een rare ervaring met het ziekenhuisbezoek erna. Het gebeurde zo snel als in een blur, eerst aangetikt en toen ging ik als in een soort flipperkast heen en weer. Gelukkig was Guanyu Zhou in orde, hij maakte toch wel de hardste klap.”

Foto: Motorsport Images

Albon stond in Silverstone aan de start met een flink vernieuwde Williams. “We hadden ongeveer 80 procent van de updates op de auto, dit weekend zullen we alles inzetten. Gelukkig was de eerste klap frontaal met de neus in de muur, alles daarna had een mindere impact en bleven de ingewikkelde onderdelen gespaard. De monteurs hebben geweldig werk verricht met de reparaties.”

“En nu kunnen we data gaan verzamelen, dat is ook door de weinige droge tracktime in Silverstone niet echt gelukt. En die 100 meter racen leverden ook niet echt iets op.