Max Verstappen behaalde in 2018 een persoonlijk record met 11 podiums. Een stuk meer dan zijn 4 podiums in 2017 en de 7 podiums in 2016. In dit fotoalbum blikken we nog één keer terug op Verstappens topdriefinishes: van de eerste in Spanje tot zijn twee overwinningen in Oostenrijk en Mexico.

Verstappen moest dit seizoen lang wachten op zijn eerste podium: pas bij de vijfde race in Spanje was het – ondanks schade aan zijn voorvleugel – raak.

Na een moeizaam weekend in Monaco is Verstappen in Canada terug op het ereschavot. Bottas blijft op P2 net buiten bereik.

Na een fout van Vettel profiteert Verstappen optimaal in Frankrijk: hij eindigt als tweede.

Verstappens persoonlijke hoogtepunt van 2018: tegen alle verwachtingen in pakt hij een overwinning op de Red Bull Ring.

Ook bij de thuisrace in Spa is het feest: Verstappen eindigt daar als derde. Het is zijn eerste Formule 1-podium in België.

De overwinning zit er niet in, maar met P2 presteert Verstappen maximaal in Singapore.

Hij moet er hard voor vechten na aanvaringen met Vettel én Räikkönen, maar Verstappen sleept in Japan opnieuw een podium uit het vuur.

Zijn beste race van 2018? In Texas rijdt Verstappen van P19 naar P2. Räikkönen weet hij net niet meer bij te halen.

Een klasse apart: net als vorig jaar is Verstappen heer en meester in Mexico. Hij scoort er zijn tweede overwinning van het seizoen.

In Brazilië parkeert Verstappen zijn Red Bull bij het podium voor P2, maar dat had natuurlijk P1 moeten zijn, ware het niet dat Ocon hem van de baan reed.

Het lukte hem nooit eerder, maar in 2018 is het raak: Verstappen scoort een podium in Abu Dhabi. Het brengt zijn jaartotaal op 11.

Meer lezen over het seizoen van Max Verstappen? In de FORMULE 1 special ‘Het jaar van Max’ blikken we uitgebreid terug op het seizoen 2018. De editie bevat onder meer exclusieve interviews met Max Verstappen, zijn Red Bull-teambaas Christian Horner en zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly. ‘Het jaar van Max’ is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.