Het seizoen 2018 zit erop en daarom is het tijd om terug te blikken. Deze keer doen we dat met een aantal gedenkwaardige crashes van het Formule 1-seizoen. Dit zijn volgens ons de tien spectaculairste crashes van 2018.

Ronden lang streden Max Verstappen en Daniel Ricciardo op de limiet in Azerbeidzjan. Een mooi gevecht, tot het in ronde 40 mis ging.

Brendon Hartley kwam bij de kwalificatie in Spanje met één wiel op het gras terecht. Het gevolg: een spin op hoge snelheid én een afgeschreven Toro Rosso.

Bij de start van de Grand Prix van Spanje spint Romain Grosjean. Hij blijft echter gas geven en komt terug de baan op, waardoor hij Gasly en Hülkenberg uit de race kegelt.

Een dure fout van Verstappen bij de training in Monaco: hij crasht en kan daardoor niet meedoen aan de kwalificatie.

Vuur! Bij een flinke klapper van Marcus Ericsson in Frankrijk vat zijn Sauber vlam.

Bij Brendon Hartley breekt in Silverstone plots zijn ophanging af. Als passagier vliegt hij op hoge snelheid de muur in.

Goed, hij had niet de meeste schade van allemaal, maar de crash van Sebastian Vettel in Duitsland kan in dit lijstje niet ontbreken. Van hero naar zero in een kwestie van seconden.

Door een remfoutje van Nico Hülkenberg wordt de startcrash in Spa een kettingbotsing. Hij katapulteert namelijk Fernando Alonso, die op zijn beurt over de Sauber van Charles Leclerc vliegt.

De training in Monza is amper begonnen als Marcus Ericsson zijn Sauber volledig afschrijft. Zijn DRS sluit niet. Het gevolg: Ericsson gaat op hoge snelheid de muur in.

Op relatief lage snelheid wordt Hülkenberg in Abu Dhabi door Grosjean aangetikt. Het is genoeg om zijn Renault te kantelen, waardoor zijn race ondersteboven eindigt.

Wil jij alles weten over het seizoen 2018? In het Formule 1 Jaaroverzicht 2018 – 172 pagina’s dik – blikken we uitgebreid terug op het jaar 2018. Met alle GP’s in tekst en beeld én uitgebreide statistieken is het Jaaroverzicht een must have voor de echte fan. Het Formule 1 Jaaroverzicht 2018 is vanaf donderdag 6 december in de winkel te koop of hier te bestellen.