Of de kerstboom nu al in huis staat of niet, de temperatuur is flink gezakt, Last Christmas wordt alweer doodgedraaid op de radio en het  eerste pak sneeuw is gevallen. Kortom: het is winter, hoog tijd om terug te blikken op Formule 1-sneeuwpret en andere mooie winterse momenten!

BMW Sauber-coureur Nick Heidfeld, die met baard wel wat weg had van de Kerstman, reed in 2007 op het bevroren meer van St. Moritz in Zwitserland. ©Sutton Images.

En Max Verstappen deed het in 2016 dunnetjes over met een showrun op de Hahnenkamm-piste in het Oostenrijkse Kitzbühel. Sneeuwkettingen om de Pirelli’s en gaan! ©Red Bull.

Al kon Verstappen zich er in 2018 ook met minder hightech materiaal prima vermaken. ©ANP.

Luca Badoer zakte in 2009 als Ferrari-invaller door het ijs, maar stal in 2011 de show met een demo tijdens de Scuderia’s vroeger traditionele Wrooom-winterevent. ©Sutton Images.

Duel op diepvriestemperatuur: Felipe Massa vs MotoGP-legende Valentino Rossi. ©Sutton Images.

Massa had ook wel eens geschikter vervoer voor het winterweer. ©Sutton Images.

Presentatie van Ferrari’s 2012-bolide in winterse sferen. Al had het ook de cover van de kerstsingle van een foute boy band kunnen zijn. ©Sutton Images.

‘Schumacher on Ice’ voor het goede doel, in 2003, waarbij ‘Der Michael’ behalve Regen- ook Schneemeister bleek, maar wel een wit pak haalde. ©Sutton Images.

‘Iceman’ Kimi Räikkönen mag in dit lijstje uiteraard niet ontbreken, en haalde jaren terug een koud pak in deze ijzige McLaren. ©Sutton Images.

We hebben helaas geen foto van een ijs etende Kimi in ons archief, maar Sebastian Vettel en Valtteri Bottas zijn er ook niet vies van. ©Sutton Images.

In de categorie wintersport (al kun je het het hele jaar door spelen) ijshockey: hier met Red Bulls Daniil Kvyat in 2015 en Verstappen en Daniel Ricciardo in 2018. ©Red Bull.

Een zamboni was tijdens de wintertests van 2018 geen overbodige luxe geweest. ©Sutton Images.

Al had Bottas in de warmte van Mercedes’ hospitality snel een koude (maar classy) vriend gevonden. ©Mercedes.

Voor wie nog suggesties zoekt voor Formule 1-gerelateerde kerstverlichting… ©Sutton Images.