Fernando Alonso zal als enige McLaren-coureur racen met de verbeterde Honda-V6 die hij eerder in Sotsji al heeft getest. Jenson Button moet het nog met een oudere specificatie doen.

Honda bracht twee weken geleden een nieuwe specificatie van haar V6-turbokrachtbron mee naar Sotsji, waarvoor het haar laatste vier tokens had gebruikt. De nieuwe versie van de motor werd in Rusland op vrijdag door Alonso getest en is volgens McLaren en Honda een flinke verbetering. Er is dan ook besloten deze nu in Amerika ook in de kwalificatie en race te gebruiken, maar McLaren doet dat dus alleen met Alonso.

“Normaal gesproken hoop je dezelfde motor te krijgen als je teamgenoot, maar ik hoop dat de upgrade het goed doet en Fernando me dit weekend helemaal inmaakt”, reageert Button, denkend aan het teambelang. “Het voelt raar om zoiets te zeggen – en als je met je teamgenoot om de titel strijd wil je natuurlijk absoluut gelijk behandeld worden – maar in onze situatie maakt het niet uit en gaat het er gewoon om de auto beter te maken.”

Ondanks dat hij het met de vorige specificatie motor moet doen, acht Button zichzelf overigens niet kansloos voor de race in Texas. “We scoorden tijdens de vorige race, in Rusland, immers punten, en dit is een circuit dat ons beter zou moeten liggen. Ik hoop dan ook dat we nog competitiever kunnen zijn dan in Sotsji en in staat zijn om weer om de punten te vechten.”

Alonso
Teamgenoot Alonso kijkt ondertussen al verder vooruit, naar volgend jaar. Hij verwacht dat McLaren dan een grote stap vooruit kan zetten. “We hebben de laatste maanden goed werk verricht, dus ik ben positief. Natuurlijk moeten we van de winter hard blijven werken, want we moeten een flinke achterstand goedmaken en zowel qua betrouwbaarheid als performance vooruitgang boeken, maar we gaan er alles aan doen.”