De van een hersenschudding herstellende Fernando Alonso gaat vandaag weer aan het werk, zo meldt zijn team McLaren, dat hem ter voorbereiding op zijn comeback in de simulator aan de slag laat gaan.

Alonso liep een hersenschudding op tijdens een nog altijd mysterieuze crash op de slotdag van de voorlaatste wintertest. De Spanjaard lag daarna drie dagen in het ziekenhuis en kwam op doktersadvies tot de beslissing de seizoensopener te laten schieten.

De wereldkampioen van 2005 en 2006 maakte daarbij wel gelijk duidelijk er in Maleisië weer bij te willen zijn en is ook al flink aan het trainen om op tijd fit te zijn voor de tweede Grand Prix van het seizoen. Hoewel nog altijd niet vast staat dat de coureur uit Oviedo daadwerkelijk weer in zal stappen, is simulatorwerk op McLarens hoofdkwartier in Woking wel weer een volgende stap in de goede richting.

Zelfs als alles vandaag goed gaat in de simulator – en ongeacht hoe fit de 33-jarige Alonso zichzelf voelt – moet hij hoe dan ook eerst nog de medische checks van de FIA ondergaan en met succes doorstaan, voordat hij toestemming krijgt om in Maleisië te racen.

Volgens McLaren-teambaas Eric Boullier is Alonso overigens zonder problemen door alle medische controles gekomen die hij heeft ondergaan sinds hij het ziekenhuis heeft verlaten. Naar de crash zelf loopt ondertussen nog altijd een onderzoek, waarin de FIA een actieve rol speelt.

Alonso heeft niet veel gemist door niet mee te doen aan de openingsrace: zijn vervanger Kevin Magnussen haalde door een motorprobleem in zijn rondje naar de grid de start van de race niet eens, terwijl teamgenoot Jenson Button op ruime afstand als elfde aan de finish kwam.