McLaren-coureur Fernando Alonso is tegenwoordig ook teambaas. De Spanjaard heeft een eSport-raceteam opgericht: FA Racing G2 Logitech.

“Ik mag mezelf eindelijk teambaas noemen”, vertelt Alonso in Abu Dhabi, waar de Formule 1 niet alleen voor de slotrace van het seizoen is, maar waar tevens de finale van het eerste seizoen van de Formula 1 eSports Series wordt gehouden.

Alonso is het team samen met McLaren, sponsor Logitech en het Spaanse eSports-bedrijf G2 begonnen. “Het is erg spannend”, zegt hij. “Ik denk dat eSports waar het andere takken van sport betreft al erg groot zijn, maar in de autosport komt het pas net op gang.”

“Het potentieel is echter immens”, meent Alonso, die er trots op is dat hij als eerste Formule 1-coureur een dergelijk initiatief heeft genomen. Hoewel het team in professionele virtuele kampioenschappen gaat rijden, wil Alonso fans op termijn ook de kans geven virtueel tegen hem te racen.

Alonso zelf is in de digitale wereld echter niet zo’n topper als in het echt, zegt hij. “Ik zit meer op amateurniveau”, grapt de tweevoudig wereldkampioen Formule 1. “Ik ben niet zo snel, maar het zou sowieso leuk zijn tegen fans te racen.”