Fernando Alonso is blij dat hij nog leeft na zijn horrorcrash in Melbourne. “Ik ben er erg dankbaar voor dat deze auto’s zo veilig zijn.”

www.sutton-images.com Fernando Alonso (ESP) McLaren MP4-31 crashes out of the race at Formula One World Championship, Rd1, Australian Grand Prix, Race, Albert Park, Melbourne, Australia, Sunday 20 March 2016.In ronde zestien van de 57 gaat het mis voor Fernando Alonso. Hij vindt de Haas van Esteban Gutiérrez op zijn pad en schat de snelheid – of het gebrek daaraan – van de Mexicaan verkeerd in, zo geeft hij later zelf toe. Alonso wil er linksom langs, maar raakt de achterkant van Gutiérrez’ bolide.

Alonso ketst daarna vol langs de muur, spint half en door de snelheid waarmee hij zijwaarts het grind in schuift, wordt zijn McLaren de lucht ingeworpen. De bolide tolt en stuitert in het rond, alvorens deze half ondersteboven tegen een volgende barrière tot stilstand komt.

www.sutton-images.com Race retiree Fernando Alonso (ESP) McLaren MP4-31 after his crash at Formula One World Championship, Rd1, Australian Grand Prix, Race, Albert Park, Melbourne, Australia, Sunday 20 March 2016.Alonso kruipt er gelukkig uit, lijkt even onzeker op zijn benen te staan, maar zwaait dan naar het publiek. Na een check-up in het medisch centrum, wordt hij volledig oké verklaard, waarop hij de pers te woord staat: “Gelukkig zijn Esteban en ik allebei in orde”, vertelt hij de Britse omroep. “Het was een mega-crash. Ik ben blij dat ik er nog ben.”

www.sutton-images.com Fernando Alonso (ESP) McLaren gives the thumbs up after his crash at Formula One World Championship, Rd1, Australian Grand Prix, Race, Albert Park, Melbourne, Australia, Sunday 20 March 2016.“Ik ben de FIA zeer dankbaar voor de veiligheid van deze auto’s. Het is aan alle veiligheidsmaatregelen te danken dat ik nog leef”, maakt Alonso duidelijk. “Dat ik dit nog kan navertellen en ook Esteban niks heeft, is uiteraard ook het belangrijkste. Ik voel me verder ook gewoon goed, terwijl de auto echt enorm beschadigd is.”