McLaren-coureur Fernando Alonso zegt na de zomerstop te kijken naar zijn toekomst voor volgend seizoen. De Spanjaard staat vanaf september open voor gesprekken.

Het wil dit seizoen maar niet vlotten met Fernando Alonso en het team van McLaren. De Spanjaard is in vier races drie keer uitgevallen en verscheen in Rusland überhaupt niet eens aan de start van de race. Eind deze maand laat hij ook nog eens de Grand Prix van Monaco schieten om mee te doen aan de beroemde Indy 500. Reden genoeg voor speculaties over zijn toekomst. Zelf spreekt hij zich er nu over uit.

“Na de zomer is er genoeg tijd om te analyseren of de situatie verbeterd is, of het team veranderd is en of er progressie in zit of niet”, zegt hij tegen het Spaanse EFE. “Dan kan ik bepalen wat ik volgend jaar ga doen. Maar ik ga zeker wel door met Formule 1.”

McLaren
Alonso sluit niet uit dat hij ook volgend seizoen nog voor het team van McLaren rijdt. De Britse renstal moet dan volgens de Spanjaard wel in een positie zijn om voor het wereldkampioenschap te knokken. De kans om dit seizoen een race te winnen is minimaal, meent hij.

“Op dit moment zijn we niet competitief en onbetrouwbaar, maar het seizoen is nog lang”, zegt Alonso. “We kunnen grote stappen zetten. Ik hoop dat ik in de tweede seizoenshelft ook tevreden ben en dat de situatie verbetert. Maar vanaf september of oktober sta ik open voor gesprekken met McLaren of met wie dan ook.”

Alonso

Alonso tijdens de vrije training in Sotsji, toen de McLaren nog wel reed. © Racepictures