Renault zou McLaren-coureur Fernando Alonso op het oog hebben voor 2018. De eerste gesprekken tussen het team en de coureur zouden zelfs al hebben plaatsgevonden.

Dat bericht Auto Bild Motorsport dat weet te melden dat Alonso’s manager Luis García Abad op de zaterdag in Bahrein gesprekken heeft gevoerd met Renault-teambaas Cyril Abiteboul.

Het eveneens Duitse Bild bericht daarbij dat het heeft vernomen dat het contact tussen Alonso en Renault ‘serieus’ is en Renault de tweevoudig wereldkampioen graag terug wil halen naar Enstone.

Terugkeer?
Alonso racete namelijk twee keer eerder voor Renault: van 2003 tot en met 2006, waarbij hij in 2005 en 2006 kampioen werd, en na een jaar bij McLaren ook weer in 2008 en 2009.

Van 2010 tot en met 2014 racete Alonso voor Ferrari, alvorens in 2015 terug te keren bij McLaren. Bij het team uit Woking maakt Alonso sindsdien moeilijke jaren door.

Alonso zit momenteel in het laatste jaar van zijn contract met McLaren en heeft er geen geheim van gemaakt dat hij in de eerste plaats weer een auto wil waarmee hij vooraan mee kan doen.

Renault beschikt daar nog niet over, maar nadat het na een afwezigheid van meerdere jaren in 2016 terugkeerde als fabrieksteam, werkt het hard om terug te komen aan de top.

Alonso vecht met Renault-coureur Nico Hülkenberg. Behoort een terugkeer naar Renault tot de mogelijkheden?

Perspectief?
Alonso heeft er op zijn beurt niet omheen gedraaid dat hij aanzienlijke verbeteringen verwacht van McLaren en motorpartner Honda, omdat blijven anders geen zin heeft voor hem.

McLaren lijkt echter bereid ver te gaan om Alonso te behouden – het laat hem dit jaar zelfs de race in Monaco missen om mee te doen aan de Indy 500 – en wil spoedig met de Spanjaard om de tafel.

Alonso zelf heeft aangegeven pas na de zomerpauze over zijn toekomst te willen beslissen. Ondanks zijn aanstaande Indycar-avontuur blijft de Formule 1 zijn prioriteit, verklaarde hij in Bahrein.

Alonso’s manager Luis García Abad (links) met McLaren-directeur Zak Brown.