*

McLaren wil in begin van seizoen met Alonso om tafel

Daan de Geus

Daan de Geus

16 januari 2017 09:40

McLaren wil in begin van seizoen met Alonso om tafel
Racepictures

McLaren wil na een paar races in het nieuwe seizoen met Fernando Alonso om de tafel om over contractverlenging te spreken met de Spanjaard.

Het contract tussen Alonso en McLaren loopt namelijk eind 2017 af en McLaren wil graag verder met de tweevoudig wereldkampioen, zo maakt uitvoerend directeur Zak Brown duidelijk tegenover NBC Sports.

“Fernando is zeer toegewijd aan dit project met ons, maar zit in het laatste jaar van zijn contract en zoals je je wellicht kan voorstellen is hij zeer gewild”, haalt Brown aan.

“Volgens mij is Sebastian Vettel ook aan het laatste jaar onder zijn huidige deal bezig, dus je zou verwachten dat het dit jaar behoorlijk spannend wordt op de rijdersmarkt”, denkt de McLaren-chef.

Waar Brown echter geen geheim van maakt, is dat verdergaan met Alonso prioriteit heeft voor McLaren: “We willen hem graag houden, want hij hoort bij de beste coureurs, als hij al niet de beste is.”

“Ondanks dat willen we echter wel wachten met het aanknopen van dit soort gesprekken tot we er een aantal races op hebben zitten”, vervolgt Brown.

“Als ik hem was zou ik namelijk eerst willen weten hoe we als team presteren, alvorens een beslissing te maken. Dat is heel normaal, en werkt beide kanten op. Wij willen ook eerst zien hoe het gaat.”

Wat Brown verder nog aangeeft, is dat hij verwacht dat Alonso in de Belg Stoffel Vandoorne een sterke teamgenoot als tegenstander heeft: “Ik zou Stoffel niet onderschatten”, verklaart Brown.

“Stoffel gaat het Fernando niet makkelijk maken”, zegt de McLaren-topman over de Vlaamse coureur die vorig jaar al één race reed, maar nu aan de vooravond van zijn eerste volledige Formule 1-seizoen staat.

Brown (rechts) verwacht veel van Vandoorne.

Gerelateerd