Fernando Alonso was na de kwalificatie euforisch. Naar eigen zeggen reed hij het perfecte rondje. Veel leverde het hem niet op: de Spanjaard start morgen als vierde. Zijn beste resultaat van het jaar.

Het geeft aan dat Ferrari nog een lange weg te gaan heeft op weg naar een overwinning. Alonso was echter vooral blij. “Ik reed de perfecte ronde: als ik het twintig keer mocht overdoen, zou ik geen enkele keer sneller gaan!”, aldus de tweevoudig wereldkampioen.

 

“Als je zo’n ronde rijdt is het lastig om dat gevoel in woorden uit te drukken. In elke bocht op de limiet rijden, geeft een speciaal gevoel bij een coureur. Ik ben heel erg blij met dit resultaat omdat we dit jaar nog niet eerder op de tweede rij stonden.”

De eerste rij is volgens Alonso nog ver weg. “Red Bull was opnieuw buiten bereik en we moeten harder werken om dichterbij te komen. Vanochtend brachten we wat aanpassingen aan aan de afstelling maar dat bracht niet het gewenste resultaat.”

“Over het algemeen hebben we een stap voorwaarts gemaakt dankzij de updates. Dit jaar zijn we in races sneller dan in kwalificatie dus ik denk dat we voor het podium kunnen vechten. De start wordt lastig omdat McLaren altijd goed vertrekt.”

Felipe Massa stond in de schaduw van Alonso. De Braziliaan kwalificeerde zich als achtste. “Dit was niet wat we hadden verwacht, maar het hele weekend hebben we al problemen met de balans van de auto. Hopelijk presteert onze auto met een volle tank beter zodat we een beter resultaat kunnen boeken in de race.”