McLaren-coureur Fernando Alonso denkt dat hij vijfde had kunnen worden in Amerika, maar technische pech nekte hem. Teamgenoot Jenson Button was zesde, maar niet tevreden over zijn McLaren.

“Ik had als vijfde kunnen finishen”, baalt Alonso, die als elfde over de streep kwam, na in gesprek met Motorsport.com. De Spanjaard lag, ondanks contact bij de start, lange tijd ook op koers voor P5, maar verloor in de slotfase vermogen en zakte daardoor terug.

Alonso wilde de strijd staken, maar met op het eind nog maar twaalf coureurs in de race, sommeerde McLaren hem door te gaan zolang hij in de punten reed. In de laatste ronde maakte Daniel Ricciardo hem echter het laatste puntje nog afhandig.

“Als ik als vijfde was aangekomen, was dit één van de beste races uit mijn loopbaan geweest. Ik zie het overigens nog steeds zo. Ik heb echt het gevoel dat ik, ondanks dat ik dus buiten de punten ben geëindigd, mijn beste race in een aantal jaar tijd heb gereden. Ik hoop dat ik dit kan herhalen in de drie races die ons nog resten.”

Button
In tegenstelling tot Alonso, scoorde Button wel. Hij kwam als zevende aan de finish, maar schuift een plekje op door de tijdstraf van Carlos Sainz. “Ik ben blij met de zesde plek, want het is een goed resultaat voor ons, maar het was een lastige dag voor ons”, resumeert hij.

“Qua pace waren we niet zo sterk als gedacht. Vergeleken met bijvoorbeeld Toro Rosso lieten we het afweten. Zij waren een stuk sneller dan verwacht. Ik ging er vanuit dat wij in de medium en snelle bochten sterker zouden zijn, maar dat was niet zo. Dat moeten we dus onderzoeken”, besluit Button.