Fernando Alonso heeft aangegeven dat het winnen van het zogenaamde ‘Formule 1 B-kampioenschap’ hem niet interesseert. Een zevende positie in de stand van de coureurs doet de Spaanse McLaren-coureur niet zo veel.

Het gat tussen de drie topteams Mercedes, Ferrari en Red Bull enerzijds en de andere teams anderzijds is dit seizoen gigantisch. Wanneer er geen gekke dingen gebeuren eindigen de overige teams op minstens veertig seconden achterstand. Vechten voor een positie in de top zes is er in een normaal Grand Prix-weekend al helemaal niet bij.

Voor deze teams wordt daarom gesproken over een ‘B-kampioenschap’. Onder andere Haas coureur Kevin Magnussen heeft aangegeven dat het winnen van dit B-kampioenschap voor zijn team en hem persoonlijk het hoogst haalbare is. Onder andere coureurs van Haas, Renault, McLaren en Force India strijden om deze eer.

Een zevende positie bij de coureurs, achter de rijderskoppels van de drie topteams, heeft volgens Alonso echter ‘geen betekenis’, vertelt hij RaceFans.net. Liever ziet hij het gat tussen McLaren (58 punten, zesde positie) en Force India (35 punten, zevende positie) en Sauber (27 punten negende positie) niet kleiner worden.

“Mijn enige plan is om met McLaren zo hoog mogelijk te eindigen in het constructeursklassement. Het gat tussen ons en Force India en Sauber wordt elke race kleiner omdat zij op dit moment zeer sterk zijn.” Alonso wil in de staart van het lopende seizoen alles op alles zetten om te voorkomen dat deze teams McLaren nog inhalen.