Fernando Alonso is tevreden met hoe de vrije trainingen voor hem zijn verlopen. Volgens de Spanjaard ging het zelfs iets beter dan verwacht.

“Het was een positieve dag”, meldt Alonso na de twee vrije trainingen waarin hij de vierde en elfde tijd liet noteren. Het simulatiewerk voorafgaande aan de Grand Prix deed vermoeden dat we iets langzamer zouden zijn, dus dat is erg mooi.”

“Om nog sneller te zijn moeten we de data analyseren”, vervolgt Alonso. “Ik zou zelf graag willen weten of ik nog ergens tijd kan winnen door de bochten anders te nemen of door op een andere manier gebruik te maken van de kerbstones. Ik heb die benadering een paar jaar geleden in Singapore eens toegepast en dat heeft toen echt geholpen.”

Button
Jenson Button viel van de zevende tijd in de eerste vrije training terug tot de negende tijd in de tweede vrije training. De klasseringen in de eerste vrije trainingen waren goed, maar volgens de Brit niet representatief voor McLaren’s kunnen.

“We vertrokken heel goed uit de startblokken, maar in de tweede vrije training hadden de andere teams ons alweer bijgehaald en stonden wij weer waar we altijd staan.”

Button geeft ondanks eerdere kritiek op de baan toe dat er ook enkele uitdagende passages zijn: “Bocht veertien is bijvoorbeeld waanzinnig, daar zoek je echt de grens op, maar het gedeelte rond het kasteel is echt te traag.”