Fernando Alonso is het Ferrari-personeel dankbaar voor de nieuwe onderdelen op zijn F2012. De Spanjaard kwalificeerde zich als derde voor de Canadese Grand Prix.

“De auto voelde gisteren al prettig aan”, vertelt Alonso. “We hebben de nieuwe onderdelen uitgebreid kunnen testen en zijn nu veel gelukkiger met de balans van de auto. Er is veel meer grip.” 

“Ik ben dus erg blij en dankbaar voor iedereen op de fabriek”, vervolgt Alonso. “Maar dit slechts de eerste stap. De oorlog is nog niet gestreden. Zowel wijzelf als onze concurrenten blijven vechten.”

Felipe Massa bereikte mede dankzij de updates zijn beste kwalificatieresultaat van het seizoen. Toch is de Braziliaan niet helemaal tevreden.

“Dat ben je alleen als je een perfecte ronde rijdt”, zegt hij tegen Sky Sports. “Dan maakt het ook niet op welke positie je staat. Maar dat was nu niet het geval, dus ik ben niet volkomen gelukkig. Het gaat echter de goede kant op en hebben een goede uitgangspositie voor de race, dus daar verheug ik me op.”