Fernando Alonso is na twee vrij trainingen tevreden met het weggedrag van de McLaren, maar nog niet met de snelheid ervan. Teamgenoot Jenson Button kampte met opstartproblemen, maar heeft naar eigen zeggen het juiste spoor gevonden.

Fernando Alonso klokte in de ochtendsessie de negende tijd, maar viel in de middag terug naar de vijftiende stek. Toch is de Spanjaard niet geheel ontevreden. “Het was vooral een hele interessante vrijdag. In de morgen probeerden we wat kleine dingetjes uit en die leken allemaal goed te werken.”

“Tot dusver ben ik heel tevreden met de balans van de auto en met het vermogen dat we hier op het asfalt weten te brengen. Dat neemt niet weg dat de karakterisitieken van de baan niet bij onze auto passen. We komen dan ook nog een paar tienden van een seconde tekort ten opzichte van waar we willen staan.”

McLaren wil graag een paar posities verder naar voren staan, maar Alonso weet dat het in Canada moeilijk gaat worden: “Ik verwacht dan ook dat we in de kwalificatie ergens in het middenveld zullen staan.”

Teamgenoot Jenson Button kende geen gemakkelijke eerste dag in Canada. Het was vanaf minuut één al duidelijk dat er veel werk te verzetten was wat betreft de afstelling van de MP4-30. “Ik denk echter dat weten in welke richting we het moeten zoeken en dat proces is al in gang gezet”, meldt Button. “Het resultaat daarvan zullen we als het goed is morgen zien.”

Jenson Button verloor in de eerste vrije training veel tijd door een probleem met de versnellingsbak, maar dat was volgens de Brit snel genoeg verholpen: “In het tweede deel van die sessie kon ik alsnog de baan op.”

McLaren besloot net zoals het merendeel van de teams niet naar buiten te gaan toen de regen met bakken uit de hemel kwam, volgens Button de enige juiste call: “We hebben een prima beeld van wat het weer hier gaat doen, dus wat ons betreft was het niet noodzakelijk om naar buiten te gaan. Alle teams hebben nieuwe onderdelen meegenomen en op een natte baan loop je alleen maar het risico je updates kapot te rijden.”