*

Alonso: ‘Komende twee maanden bepalen wat voor seizoen het wordt voor McLaren’

Daan de Geus

Daan de Geus

6 april 2018 10:28

Alonso: ‘Komende twee maanden bepalen wat voor seizoen het wordt voor McLaren’
Sutton Images

De komende twee maanden worden volgens Fernando Alonso ‘cruciaal’ om te bepalen wat voor seizoen McLaren wacht: “Zelfs als we niet mee kunnen doen om de titel, kunnen we hopelijk nog de nodige podiumplekken pakken.”

Alonso werd vijfde tijdens de seizoensopener in Melbourne, maar is er van overtuigd dat McLaren de middenmoot op korte termijn achter zich kan laten. Daarna moet het dan op jacht naar de top drie: Mercedes, Ferrari en Red Bull. Het gat naar die teams is volgens Alonso ‘behoorlijk’. “Maar het is nu aan ons, aan het team, om de komende weken performance te brengen”, doelt Alonso op het introduceren van updates tijdens ‘de komende vier tot zes Grands Prix’.

De komende twee maanden worden volgens Alonso ‘cruciaal’.

“Als dat lukt en we het gat kunnen dichten en binnen een redelijke afstand van pole en het podium weten te komen, is het vervolgens net zo goed aan ons om de resultaten ook daadwerkelijk binnen te halen”, weet Alonso, volgens wie McLaren het dus zowel op de fabriek als op de baan moet bewijzen. “De komende twee maanden worden cruciaal wat betreft onze ambities.” Wat die ambities zijn? “Zelfs als we niet mee kunnen doen om de titel, kunnen we hopelijk alsnog de nodige podiumplekken pakken”, stelt de strijdlustige Spanjaard.

Mocht dat er ook niet in zitten, dan zal McLaren er op moeten mikken ‘stelselmatig vijfde en zesde plekken te halen’, vindt Alonso. “Dat moet dan normaal worden, en niet zoals in Australië een resultaat dat we behalen dankzij een virtuele safetycar en het uitvallen van de beide Haas-auto’s voor ons.”

Volgens Alonso moet McLaren nu maar ondervinden en ontdekken wat het wordt. “Maar het is, waarschijnlijk voor het eerst in drie jaar, echt aan onszelf”, verwijst hij naar de moeilijke periode met Honda-motoren, die inmiddels zijn ingeruild voor Renaults waarmee McLaren een flinke stap voorwaarts verwacht te zetten.

Volgens Alonso heeft McLaren het voor het eerst in drie jaar weer in eigen hand, nu het van Honda- op Renault-motoren is overgestapt.

Lees meer over

Alonso Mclaren