*

Alonso: ‘McLaren is mijn laatste station’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

9 april 2015 13:54

Alonso: ‘McLaren is mijn laatste station’
Racepictures

Fernando Alonso ziet zichzelf na McLaren niet meer voor een ander team rijden. Met het team uit Woking hoopt hij nog mooie dingen te laten zien, maar daarna is het welletjes geweest.

Fernando Alonso is bezig aan zijn vijftiende actieve jaar in de Formule 1 en zijn tweede dienstverband bij McLaren, het team waar hij zoals het zich nu laat aanzien zijn carrière wil beëindigen.

“Na een jaar of 15, 16, 17 is het gewoon genoeg geweest”, laat de tweevoudig wereldkampioen optekenen. “Toen ik drie jaar oud was begon mijn ‘carrière’ met het spelen met een schaalmodel van een McLaren-Honda en nu wil ik die carrière besluiten met opnieuw een McLaren-Honda, maar dan achter het stuur van een echte.”

Op de vraag of hij voor zichzelf nog een andere rol weggelegd ziet binnen de F1, bijvoorbeeld in een managementfunctie, is Alonso duidelijk: “Ik denk het niet. In al die jaren heb ik geweldige dingen mogen meemaken en mooie mensen leren kennen, maar zodra ik mijn laatste race gereden heb, sluit ik het hoofdstuk Formule 1 af.”

McLaren maakt momenteel in moeilijke fase door in het bestaan van het team, maar de gewezen kampioen laat zich daardoor niet van de wijs brengen. “Natuurlijk, ik ben een sportman en ik wil winnen, maar nu ik wat ouder en wijzer ben, kan ik evengoed voldoening halen uit veel kleinere dingen”, relativeert Alonso. “Ik ben nu misschien wel trotser op wat ik samen met dit team bereik dan op sommige trofeeën die ik in het verleden heb behaald. Op een bepaald moment in je leven ga je nu eenmaal andere prioriteiten stellen.”

Lees meer over

Alonso Mclaren