Fernando Alonso is er van overtuigd dat McLaren en motorpartner Honda gedurende de winter ’twee seconden of meer’ kunnen vinden, aangezien het op elk vlak beter kan.

Dat herhaalt Alonso, die dit eerder ook gedurende het vorige Formule 1-seizoen al claimde, in gesprek met Autosport. “Ik reken er nog steeds op dat we twee seconden kunnen vinden. Sterker nog, het zou zelfs nog wat meer kunnen zijn”, denkt de Spanjaard.

Volgens de tweevoudig wereldkampioen kunnen McLaren en Honda op elk mogelijk vlak nog verbeteringen brengen en hebben zowel het team als haar motorleverancier een duidelijk beeld van wat er beter moet en hoe het beter kan.

“Onze grootste beperking in 2015 was echter onmiskenbaar de motor, dus wat het ontwerp van onze bolide betreft, zal er niks radicaal anders zijn aan de 2016-auto”, verklapt Alonso.

“Als we alleen al de verbeteringen doorvoeren die we op stapel hebben staan en deze werken als verwacht, zou dat bovendien al flink wat rondetijd moeten opleveren”, vervolgt de McLaren-coureur, die daar wel vertrouwen in heeft aangezien de oplossingen voor de problemen van McLaren en Honda volgens hem ‘logisch en goed doordacht’ zijn.

Alonso erkent daarbij tot slot dat elk team natuurlijk progressie zal boeken gedurende de winter, maar gemiddeld gezien gaat het daarbij volgens hem om een halve tot een hele seconde. “Wij moeten meer dan dat zien te vinden, want onze achterstand was vorig jaar zo’n twee tellen. Alleen door de motor te verbeteren, zouden we echter al een flink deel van die beoogde twee seconden moeten winnen.”