Om de zeges en podiumplekken strijdt Fernando Alonso (nog) niet regelmatig, maar de tweevoudig wereldkampioen heeft vooralsnog geen spijt van zijn terugkeer in de Formule 1. Hij mist het winnen wel, maar is ‘erg trots’ op zijn comeback.

Bij zijn afscheid van de Formule 1 in 2018 maakte Alonso één ding duidelijk: hij wilde enkel terugkeren in de Formule 1 als er zich een interessante mogelijkheid voordeed. Kortom, de Spanjaard wilde na enkele rampjaren weer vooraan meedoen, zoals dat het geval was bij Renault (in zijn eerste periode daar) en Ferrari.

Bij Alpine wil dat allemaal nog niet helemaal lukken, met de Grand Prix van Qatar van vorig jaar als uitzondering. Alonso strijdt dit seizoen wel constant voor de punten, maar heeft de nodige pech gekend. Toch mist de tweevoudig wereldkampioen het gevoel van succes wel.

Lees ook: Alonso ontsnapt aan straf, maar baalt vooral van weggegooide punten: ‘P6 was mogelijk’

“Ik mis het winnen, ik mis dat gevoel en ik mis de gevechten voor podiumplaatsen en de nog grotere zaken”, geeft Alonso toe. “Maar tegelijkertijd geniet ik nog omdat het een race tegen jezelf is. Ik probeer altijd een betere versie van mijzelf te zijn, beter dan wat ik in 2019 was”, doelt hij op het jaar dat hij met Toyota in het World Endurance Championship reed.

Vorig jaar presteerde Alonso naar eigen zeggen op een ‘behoorlijk niveau’. “Niet op 100 procent van mijn kunnen, maar dit jaar voelt dat wel zo”, stelt de Alpine-coureur. “Ik heb het gevoel dat ik soms onverwachte prestaties kan neerzetten, dat is altijd al een beetje mijn kracht geweest in mijn carrière. Ik heb het gevoel dat ik weer op dat niveau zit, dat maakt met erg trots op deze comeback”, aldus Alonso.

Fernando Alonso in de Alpine in Oostenrijk.
Foto: Motorsport Images