Fernando Alonso is maandag als negentiende geëindigd in de eerste officiële training voor de Indianapolis 500 waar hij later deze maand aan meedoet.

Alonso voltooide begin mei, tijdens een privétest, al de verplichte rookie orientation en maakte zo zijn eerste Indycar-mijlen op de Indianapolis Motor Speedway.

Afgelopen maandag stond de eerste trainingsdag voor de illustere race, die 28 mei wordt verreden, op de agenda. Het eerste deel van de dag was  gereserveerd voor rookies en coureurs die een ‘opfrisbeurt’ nodig hebben omdat ze lang niet op de Brickyard hebben gereden.

Alonso deed daar ook aan mee in zijn McLaren Honda Andretti-inschrijving en was het snelst van dit selecte groepje van dertien coureurs, met 221.624 mijl (357,3 km/u). Hij kwam toen tot 35 rondjes.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Later in de middag werd de baan voor alle coureurs vrijgegeven. Alonso’s Andretti Autosport-collega Marco Andretti was toen het snelst, voor Ganassi’s Scott Dixon – een viervoudig Indycar-kampioen en enkelvoudig Indy 500-winnaar – en local boy Ed Carpenter.

Alonso sloot de training als negentiende van de 33 af. Hij reed twintig rondjes, zijn snelste met 223.025 mijl (358.9 km/u), terwijl Andretti 226.338 (364.3 km/u) deed. Andretti reed zijn snelste ronde slipstreamend met zijn teamgenoten, wat de snelheid bevordert, Alonso deed toen niet mee.

Dat komt omdat hij ‘wat problemen met de ophanging had’, vertelt Alonso. “We hebben dus niet veel in verkeer kunnen rijden, maar voor de rest was het een geweldige dag. Ik ben meer tevreden met vandaag dan mijn eerste test, want ik voelde veel meer van wat we aan de auto veranderden.”

“Ik moet de komende dagen nog wel wat meer oefenen met rijden in het verkeer, maar ik deed wel een rondje of twee achter andere auto’s en dat ging goed. Verder waren er geen grote problemen of drama’s. Positief dus”, resumeert Alonso. Tot en met vrijdag wordt er verder getraind. Zaterdag en zondag zijn de kwalificatiesessies voor de befaamde Indy 500.

Alonso maakt zich op voor nog een run.

Foto’s: Indycar Media.