*

Alonso onder de indruk van Ricciardo

Eelco den Boer

Eelco den Boer

21 juli 2014 13:52

Alonso onder de indruk van Ricciardo
Racepictures

Fernando Alonso staat versteld van de manier waarop Daniel Ricciardo zich profileert bij Red Bull. De van Toro Rosso gepromoveerde coureur staat momenteel derde in de WK-stand, negen punten voor Alonso.

“Hij is een Australische sensatie”, zegt Alonso over Ricciardo tegen Autosport. “Hij doet het ongelooflijk goed. In de eerste tien races van het seizoen is hij zeven keer voor Sebastian Vettel geëindigd. Ik denk niet dat iemand dat had verwacht.”

Alonso ondervond in Duitsland hoe taai Ricciardo kan zijn. “Hij rijdt fantastisch”, aldus de Ferrari-coureur, die het gevecht nipt wist te winnen. “Hij gebruikte zijn verstand in het gevecht. Hij maakte gebruik van mijn slipstream toen ik hem voorbij kwam en remde heel laat. Dat was agressief, maar hij miste de bochte niet. Hij is slim en respecteert de regels. Het was een geweldig duel.”

Ook Ricciardo’s teambaas Christian Horner genoot van de strijd tussen Alonso en Ricciardo. “Dat was een demonstratie van de Formule 1 op zijn best”, zegt hij. “Voor ons was het geweldig om te zien dat Daniel nooit opgaf en zijn vechtlust toonde. De inhaalacties deden me denken aan Nigel Mansell.”