Fernando Alonso rekent erop dat hij in Monaco eindelijk van de hatelijke nul verlost wordt. Hij denkt dat zijn McLaren-Honda snel genoeg is voor een top tien-finish.

In Spanje lag de ex-wereldkampioen al op koers voor een puntenklassering, maar daar gooiden remproblemen roet in het eten. “Tot ik uitviel voorspelden de simulaties een negende plaats”, vertelt Alonso aan Sky Sports. “Dat was onze eerste kans op punten, Monaco wordt de tweede. Ik denk dat we er gaan scoren.”

Tot nu toe liep Alonso’s terugkeer bij McLaren, die gepaard gaat met de comeback van Honda bij het Britse team, niet op rolletjes. De Spanjaard miste de openingsrace omdat hij herstelde van een hersenschudding, en kende daarna door technische problemen en een gebrek aan snelheid een paar moeilijke races.

Toch is de coureur uit Oviedo ervan overtuigd dat McLaren zich gedurende het seizoen kan verbeteren. “De komende drie races zitten we zo rond de tiende plaats”, voorspelt hij. “Na de Grand Prix van Oostenrijk rijden we vervolgens hopelijk steviger in de punten, op plek zeven à acht. Dat is het doel.”

En daar houdt de vooruitgang niet op, denkt de ambitieuze Alonso. “Tegen het einde van het kampioenschap moeten we dichtbij het podium komen”, vindt hij. “Het is een pittige doelstelling, maar ik ben optimistisch. Alle updates van de auto staan in het teken van dat streven, dus we moeten er alles uithalen.”