*

Alonso: ‘Reputatie Vandoorne niet in gevaar’

Eelco den Boer

Eelco den Boer

21 juli 2018 18:52

Alonso: ‘Reputatie Vandoorne niet in gevaar’
Sutton Images

Volgens Fernando Alonso hoeft Stoffel Vandoorne niet te vrezen voor reputatieschade, ook al bungelt de Belg in Duitsland opnieuw onderaan de tijdentabellen. “Het ligt duidelijk aan de auto.”

“We moeten als team de oorzaak herleiden en ervoor zorgen dat beide auto’s op gelijk niveau presteren”, stelt Alonso, om daar met een knipoog aan toe te voegen: “Natuurlijk is het moeilijk om mij te verslaan en hoort hij altijd iets achter me te zitten. Maar het verschil is wel eens groter geweest met andere teamgenoten.”

Volgens Alonso hoeft Vandoorne niets te bewijzen. “Zijn talent staat buiten kijf”, meent de Spanjaard. “In de juniorklasses heeft hij genoeg laten zien. Hij is in de Formule 1 ingestapt in een moeilijke periode, maar doet het prima. Ik hoef hem geen tips te geven, het enige advies dat ik heb, is aan de media: geef hem de tijd. Zodra de auto naar behoren werkt, volgen zijn resultaten vanzelf.”

Wat er precies aan de hand is met de auto van Vandoorne is nog niet duidelijk. “We hebben al van alles geprobeerd en diverse onderdelen vervangen, maar kunnen niet specificeren waar het precies aan ligt”, verklaart hij. “Ik kom grip tekort en heb veel last van overstuur. Maar het team is meer dan capabel om het probleem op te sporen en op te lossen. Dat heeft alleen tijd nodig.”