Door een slechte strategie liep Fernando Alonso vandaag het podium mis. Zelf lijkt hij daar niet zo teleurgesteld over te zijn.

De Spanjaard reed in de slotfase nog op de eerste plaats. Zijn Pirelli-banden hadden echter al tijden hun beste tijd gehad. Daarom denderden Lewis Hamilton, Romain Grosjean, Sergio Pérez en Sebastian Vettel nog over hem heen. Uiteindelijk finishte hij dus als vijfde.

“Dit was een erg lange race”, twitterde hij. “Opnieuw een goede dag voor ons kampioenschap. Weer tien punten erbij. Zo moet je dat doen dit jaar.”

“Ik ben trots op het team en blij dat we voor de overwinning zijn gegaan”, zei hij later. “We hebben gegokt en verloren. We hebben het in ieder geval geprobeerd en legden ons niet neer bij de tweede plaats. Er moesten echter nog teveel ronden worden verreden. De banden waren plotseling aan het einde van hun Latijn en het was te laat voor een pitstop.”

“Lewis was de gehele race sneller dan ons. Als we tegelijk met hem waren gestopt waren we tweede geworden. Achteraf gezien hadden we dat moeten doen, maar dat is makkelijk praten. We wilden uiteindelijk voor Vettel blijven maar ook dat was niet gelukt.”