Fernando Alonso is bepaald niet te spreken over de manier waarop McLaren in zijn ogen zijn kwalificatie om zeep heeft geholpen. Alonso strandde op P14 in Q2.

Terwijl Jenson Button de Grand Prix van Oostenrijk aan mag vangen vanaf de tweede startrij, kwam Fernando Alonso in de kwalificatie niet verder dan de veertiende tijd. Hij vond zijn Waterloo na wat een hij een ‘beginnersfout’ van McLaren noemt.

“We wisten dat er in Q2 regen aan zat te komen en dus wilden we zo snel mogelijk naar buiten gaan op een nieuw setje banden. Het zou voor mij het laatste nieuwe setje zijn, maar omdat Q3 realistisch gezien niet haalbaar was, was dat geen probleem. Maar toen de bandenwarmers verwijderd werden, stond ik opeens op een gebruikt setje banden uit Q1.”

“Vanaf dat moment was er eigenlijk geen weg meer terug en heb ik het ermee geprobeerd, om vervolgens zo snel mogelijk alsnog het verse rubber te laten monteren. Helaas werden er tijdens mijn run op de nieuwe banden gele vlaggen gezwaaid.”

“Het was dus absoluut een fout om niet net zoals iedereen direct op nieuwe banden naar buiten te gaan. We zijn al niet het snelste team en om het dan op deze manier te verprutsen, is erg frustrerend.”

Op de vraag of er tijdens de race nog iets te winnen valt, antwoordt de Spanjaard met veel venijn: “Als we de race op nieuwe banden weten aan te vangen, zal het vast beter gaan dan vandaag.”