*

Alonso verwacht geen verrassingen: ‘Eerst Mercedes, dan Verstappen, dan de rest’

Daan de Geus

Daan de Geus

28 januari 2021 15:24

Alonso verwacht geen verrassingen: ‘Eerst Mercedes, dan Verstappen, dan de rest’
Motorsport Images

Fernando Alonso is er twee jaar tussenuit geweest, maar de Formule 1 waarin hij dit jaar terugkeert is volgens de Spanjaard nog grotendeels dezelfde als die van toen. “2022 blijft de echte uitdaging.”

Voor 2021 verwacht Alonso namelijk geen veranderingen vergeleken met de voorgaande jaren. “Mercedes zal weer winnen in 2021, met Lewis Hamilton. Red Bull vecht daar achter voor de tweede plek. Wie derde wordt, is een lastiger vraag”, wordt Alonso geciteerd door het Italiaanse Rai.

Wat de strijd vooraan betreft, gaat Alonso er vanuit dat Mercedes-coureurs Hamilton en Valtteri Bottas ‘als ze in hun spiegels kijken vooral Max Verstappen zullen zien’. Toch ziet hij Red Bull Mercedes niet onttronen. “De waarheid is dat er de afgelopen zeven jaar maar één team titels heeft gewonnen.”

Lees ook: Alonso ongeduldig voor 2022: ‘We moeten op 1 januari beginnen met windtunneltesten’

Alonso in de Renault van 2020. Vanaf 2021 heet het team Alpine.

Wat zijn eigen kansen bij Alpine betreft, zet de tweevoudig wereldkampioen (2005 en 2006) in op podiumplekken. “Dit team heeft vorig jaar drie keer het podium gehaald en ik wil het graag beter doen dan dat.”

Die doelstelling klinkt misschien bescheiden voor iemands met Alonso’s beroemde drive en ambitie, maar: “Dat is dan voor dit jaar”, benadrukt hij. “Daarna moet er veel meer volgen”, zo vestigt hij zijn hoop op de regelrevolutie van 2022 om met Alpine de Mercedes-dominantie te doorbreken.

Lees ook: Bij Toyota is met niet verbaasd over herboren Alonso: ‘Tussenpauze hier deed hem goed’