Fernando Alonso is niet gecharmeerd van de manier waarop Sebastian Vettel hem bij een inhaalactie van de baan dwong. “Volgende keer rij ik waarschijnlijk tegen hem aan.”

McLaren-coureur Alonso en zijn Ferrari-opvolger Vettel kwamen elkaar in ronde 41 in bocht elf tegen, waarbij Alonso voor zijn gevoel door Vettel van de baan werd gedwongen. “Het ging goed, maar alleen omdat ik gebruik maakte van de uitloopruimte”, vertelt Alonso aan Motorsport.com.

“Als er geen asfalt uitloopruimte was geweest maar een muur had gestaan, had ik moeten kiezen tussen tegen de muur of tegen Vettel aan rijden. Waarschijnlijk doe ik dat laatste ook als dit nog eens gebeurt, Vettel heeft er ook meer punten bij te verliezen dan ik”, zegt hij over de coureur die zelf juist ongelukkig was met de manier waarop Max Verstappen hem weer passeerde.

Volgens Alonso is het echter hoog tijd dat er een dag komt waarop ‘iemand eens tegen Vettel aan rijdt’. “Want alleen zo leert hij dat het circuit van iedereen is”, denkt Alonso, die overigens nog als tiende finishte. “We begonnen echter ook als tiende, terwijl er mensen voor ons uitvielen. We hebben dus wel wat mogelijkheden laten liggen.”

“De omstandigheden waren echter ook erg lastig”, bekijkt Alonso het ook van de andere kant, al denkt hij toch dat McLaren ‘snelheid te kort kwam’. “We moeten ons dus verbeteren.” Dat het beter moet, vindt ook teamgenoot Jenson Button, die een rampzalige race had.

In McLarens persbericht laat hij optekenen dat McLaren ’terug naar de fabriek moet’. “Zodat we kunnen nagaan wat mis is met mijn auto.” Button, normaal sterk in regenachtige omstandigheden, werd slechts zestiende. “De auto deed het zaterdag al niet goed en met het weer nu was het alleen maar erger.”