Sebastian Vettel is opnieuw niet blij met Max Verstappen. De Duitser vindt dat Verstappen hem in de slotfase van de Grand Prix van Brazilië van het asfalt duwde. 

Zes ronden voor het einde van de race op Interlagos veroverde Verstappen ten koste van Vettel de vijfde plaats. Dat deed de Nederlander door zijn Red Bull in de voorlaatste bocht brutaal naast de bolide van Vettel te zetten. Verstappen liet weinig ruimte over voor de Ferrari-coureur. Die moest daardoor een stuk over de kerbs en door het gras hobbelen.

“Dat was in mijn optiek niet correct”, zegt Vettel tegen Sky over het moment. “We reden zij aan zij en hij zag me. Ik lag zelfs een neuslengte voor.”

Het was voor Verstappen en Vettel al de tweede clash in twee weken. Na de finish van de Grand Prix van Mexico verloor Verstappen de derde plaats, door een straf omdat hij rechtdoor was geschoten bij een poging zijn positie te verdedigen tegen de aanstormende Vettel. Vettel reageerde woedend toen de negentienjarige Limburger hem er vervolgens niet voorbij liet.

Zelf kreeg Vettel uiteindelijk ook straf in Mexico. Hij had volgens de stewards te agressief zijn plek verdedigd ten opzichte van Daniel Ricciardo. Ook in Brazilië viel Vettel kritiek ten deel. Dit keer was het Fernando Alonso die een appeltje met de viervoudig kampioen te schillen had.