De Formule 1-wereld zal nog even geduld moeten hebben: voorlopig komt er nog geen bevestiging van de plannen van Fernando Alonso voor komend seizoen. Althans, dat zegt de Spanjaard zelf tegen Sky Sports.

“Er zijn nog wel een paar maanden te gaan tot Melbourne 2015, maar voor die tijd komt het wel goed”, grapt Alonso, die na dit seizoen Ferrari zo goed als zeker gaat verlaten. En dan, serieus: “Ik denk niet dat er voor Abu Dhabi iets bekend wordt gemaakt. We zitten nog steeds midden in het kampioenschap en er zijn punten te scoren, dus dat is nu prioriteit nummer één.”

Recorddeal

Eerder in het Grand Prix-weekend in Brazilië wist de Spaanse sportkrant AS juist te melden dat de bekendmaking van Alonso’s haast onvermijdelijke deal met McLaren niet lang meer op zich zou laten wachten. Volgens de Spanjaarden heeft Alonso komende woensdag een bezoek aan de McLaren-fabriek in Woking op de agenda staan, alwaar hij zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis met een optie op een derde jaar zal zetten. Als jaarsalaris wordt een recordbedrag van dertig miljoen euro genoemd.

Mochten er komende week daadwerkelijk handtekeningen worden gezet, dan is dat in elk geval onder een verbintenis tussen Alonso en McLaren, en niet tussen Alonso en Honda, zoals hier en daar wel wordt geopperd. “McLaren is natuurlijk de deelnemende partij aan het wereldkampioenschap, dus als er contracten worden getekend is dat met McLaren. En met niemand anders”, zei McLaren-teambaas Éric Boullier daarover in Brazilië.