McLaren-coureurs Fernando Alonso en Jenson Button zijn het oneens over welke koers het team uit Woking het best kan voeren. Volgens Alonso moet McLaren 2015 afschrijven, Button vindt van niet.

In interview met Autosport geeft Alonso aan dat McLaren – dat dit jaar in zeven races pas vier punten heeft verzameld, welke allemaal door zijn teamgenoot Button zijn gescoord – haar aandacht beter naar 2016 en de auto voor dat jaar kan verleggen. “Gezien hoe we er momenteel voor staan, denk ik dat dit de beste optie voor ons is”, zo stelt de wereldkampioen van 2005 en 2006.

Alonso dringt er dan ook op aan dat alle zeilen worden bijgezet om vooral de gebrekkige Honda-krachtbron waar McLaren gebruik van maakt zo snel en veel mogelijk te verbeteren, zelfs als dat met een reeks aan grid- en tijdstraffen gepaard gaat wegens extra motorwissels. “Zolang we onze performance maar blijven verbeteren, heb ik er echt geen moeite mee als ik daarom bijvoorbeeld elke race vanuit de pits moet beginnen.”

“Onze prioriteit zou vanaf nu namelijk moeten zijn om volgend jaar zo sterk mogelijk te zijn”, benadrukt Alonso, die desondanks aangeeft dat hij vindt dat McLaren ook gedurende 2015 al ‘verbijsterend veel’ progressie heeft geboekt. Hoe de gewezen kampioenschapsformatie het in de tweede helft van het jaar kan doen is ‘een vraagteken’, zo erkent hij, maar volgens de Spanjaard blijft iedereen bij McLaren ondanks alles optimistisch gestemd.

Button
Teamgenoot Jenson Button geeft Autosport op zijn beurt te verstaan dat hij het te ver vindt gaan om 2015 en de MP4-30 van dit jaar al af te schrijven. Aangezien de technische regels voor 2016 hetzelfde zijn, is het volgens de Engelsman verstandiger om de 2015-bolide gewoon zo lang mogelijk door te ontwikkelen en verbeteren.

“Het lijdt geen twijfel dat 2016 een stuk spannender jaar voor ons zal worden, waarin we hopelijk vooraan kunnen meedoen. Om in die positie terecht te komen en die stap te kunnen zetten, moeten we eerst dit seizoen echter doorkomen en ons van race-op-race blijven verbeteren.”