*

Alonso: ‘Zaken gaan snel veranderen’

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

24 juni 2015 09:20

Alonso: ‘Zaken gaan snel veranderen’
Racepictures

Ondanks het desastreuze weekend dat McLaren in Oostenrijk meemaakte, is Fernando Alonso de moed nog niet verloren. Hij verwacht dat zijn team het lek binnenkort boven heeft.

McLaren beleefde op de Red Bull Ring zo mogelijk het meest rampzalige weekend in het voor de renstal tot nu toe toch al niet best verlopen seizoen. Eerst kregen Alonso en Jenson Button wegens motor- en versnellingsbakwissels samen vijftig plaatsen gridstaf. Vervolgens lagen beide coureurs na slechts acht ronden uit de race.

“We gaan zeker de goede kant op”, houdt Alonso desondanks vol. De Spanjaard is samen met het Manor-duo Will Stevens en Roberto Merhi de enige vaste coureur die dit seizoen nog geen punten heeft gescoord, maar dat ontmoedigt hem niet.

Maximaal zes races

“Binnen het team weten we hoeveel vooruitgang we boeken, en kennen we de plannen voor de nabije toekomst”, zegt de tweevoudig wereldkampioen. “We zijn optimistisch, want de zaken zullen heel snel veranderen. Ik weet niet of het twee of zes races gaat duren, maar langer zeker niet.”

Een dergelijke tijdsplanning zou McLaren en motorpartner Honda goed uitkomen. Het zou betekenen dat de renstal uit Woking bij de Grand Prix van Japan weer fatsoenlijk presteert. Suzuka, de gastheer van die race, is eigendom van de Japanse motorbouwer.

Alonso houdt tot het zover is het hoofd koel. “We hebben nu gewoon een dosis teamwork nodig”, stelt hij. “Het is ook normaal dat de verwachtingen voor de combinatie McLaren en Honda hoger zijn dan wat we op het moment presteren.”

Lees meer over

Alonso Honda Mclaren