Red Bulls overwinning in China is een goed voorbeeld voor McLaren voor wat er mogelijk is met de Renault-krachtbron. “Het motiveert ons ook zeker”, stelt Fernando Alonso.

Daniel Ricciardo’s zege voor Red Bull in Sjanghai heeft McLaren wel laten zien “wat het potentieel van de motor is”, aangezien dat team met dezelfde krachtbron rijdt. Tegelijkertijd is het een bron van motivatie, stelt Alonso. “Want het laat zien dat we met deze motor vooraan kunnen meedoen zolang we ons werk goed doen qua chassis.”

Alonso richt het vizier al enige tijd op Red Bull.

Alonso heeft eerder namelijk moeten erkennen dat het gat tussen de top drie – Mercedes, Ferrari en Red Bull – en McLaren nog te groot is, waarbij het verschil met collega Renault-klant Red Bull dus puur door het chassis wordt gemaakt. “We weten ook dat het nog beter moet, daar kunnen we ons niet voor verstoppen.”

Aan de andere kant kent McLaren een vele malen betere seizoensstart dan vorig jaar. Toen stond het na drie races op nul punten, nu heeft het er al 28 en bezet de formatie uit Woking de vierde plek in het WK, ondanks dat McLaren de pure snelheid – vooral in de kwalificatie – nog niet echt lijkt te hebben. “Op zondag doen we ons werk echter toch heel behoorlijk, en scoren we telkens zoveel punten als erin zitten. Soms met wat geluk, soms door de juiste strategie en met goede pitstops, weten we toch resultaten te behalen.”