Na het Oscar Piastri-debacle sluit Alpine niet uit dat Daniel Ricciardo zal terugkeren bij het team. Alpine wil vooral ‘de beste coureur’ naast Esteban Ocon zetten nu het erop lijkt dat Piastri niet voor de Franse renstal zal rijden.

Na het vertrek van Fernando Alonso naar Aston Martin leek het zo goed als zeker dat reservecoureur Oscar Piastri het zitje van de tweevoudig wereldkampioen zou overnemen. Alpine kondigde de Formule 2-kampioen ook aan als vervanger, maar de Australiër zelf ontkende op sociale media stellig dat hij een contract bij Alpine heeft voor 2023. Bovendien benadrukte hij dat hij niet voor Alpine zal rijden.

Piastri zou namelijk in de tussentijd al samen met manager Mark Webber bij McLaren hebben aangeklopt voor een zitje. De 21-jarige Australiër zou daar dan het zitje van Daniel Ricciardo, die een contract tot eind 2023 heeft, overnemen. Ricciardo zou op zijn beurt dan de andere weg bewandelen en terugkeren bij Alpine, waar hij in 2019 en 2020 al voor reed.

Renault, zoals het team destijds nog heette, was echter niet blij met het vroege vertrek van hun stercoureur, wat een terugkeer nog wel zou kunnen dwarszitten. Maar volgens teambaas Otmar Szafnauer staat Alpine open voor zo’n terugkeer van Ricciardo.

Lees ook: Alpine in de problemen: Piastri ontkent contract voor 2023

“Kijk naar Fernando: hij komt en gaat, dat gebeurt ook met andere coureurs”, zegt Szafnauer. “Dat is helemaal geen probleem. We moeten ons focussen op de plannen die we voor de volgende 88 races hebben”, doelt de Alpine-teambaas op het ‘project van honderd races’ van Alpine.

De Franse renstal wil binnen die honderd races meedoen om de zeges. Een ‘ambitieus, maar haalbaar’ doel, omschreef Szafnauer dat plan eerder dit jaar nog. Om daarin te slagen moet Alpine ‘de beste coureur’ vinden om naast Esteban Ocon te zetten. “We hebben enkele opties”, geeft Szafnauer aan. “We zetten de beste coureur naast Esteban zodat we richting ons doel kunnen werken.”