Indycar-coureur Marco Andretti zou graag nog eens Formule 1 rijden, bijvoorbeeld voor het Amerikaanse Haas F1 Team. Vooralsnog blijft de focus van Andretti echter bij de Indycars liggen.

Dat vertelt de Amerikaan aan Autosport.com. Andretti – wiens opa Mario in de jaren zestig, zeventig en tachtig Formule 1 reed en in 1978 wereldkampioen werd, terwijl zijn eigen vader Michael in 1993 een minder geslaagd Formule 1-avontuur had met McLaren – denkt namelijk dat de Formule 1 nog altijd ‘de top van de autosport is’ en staat in theorie dus open voor een overstap. 

Andretti moet echter wel toegeven dat hij het moeilijk zou vinden de Indycars achter zich te laten, ook omdat hij daar voor zijn gevoel pas net op de top van zijn kunnen zit. “Naar de Formule 1 gaan zou daarbij voelen als opnieuw beginnen”, vertelt Andretti, die desgevraagd echter beaamt dat hij dat met het Amerikaanse Haas F1, dat in 2016 op de grid verschijnt, wel aan zou durven. “Want de verwachtingen zouden daarmee wellicht niet te al hoog zijn.”

“Bij een team als dat gaat het er gewoon om dat je je teamgenoot verslaat. Ik zou daar dan ook serieus over nadenken”, zegt hij, doelend op een Formule 1-entree met Haas. De 28-jarige Andretti heeft overigens geen superlicentie, wat een Formule 1-entree voor 2016 een lastig verhaal maakt, al heeft hij al wel eens Formule 1-kilometers gemaakt: eind 2006 en begin 2007 testte hij voor het Honda-fabrieksteam.

De Indycar-seizoensfinale wordt vanavond overigens verreden, maar Andretti is geen kanshebber meer voor de titel. Zes andere coureurs kunnen nog wel kampioen worden, waaronder oud-Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya, Graham Rahal, Scott Dixon en Will Power.

Beeld: Indycar Series.