Williams heeft geen indruk kunnen maken in Canada. Het enige opmerkelijke aan de optredens van Pastor Maldonado en Bruno Senna is dat Maldonado ondanks een mindere startplaats toch voor zijn teamgenoot is geëindigd.

Maldonado moest na een gridstraf als 22e aan de race beginnen, terwijl Senna als zestiende van start mocht gaan. Bij het vallen van de vlag was het echter Maldonado die voorop reed, op plaats dertien, voor de als zeventiende over de streep komende Senna.

Opvallend daaraan is verder dat Maldonado een achterstand van 47 tellen op de winnaar had, terwijl Senna een ronde aan zijn broek had. Laatstgenoemde heeft dan ook weinig goeds om op terug te blikken: “Het was een moeilijke race waarin ik in de eerste stint gelijk al veel tijd verloor”, vertelt hij.

“Ik reed toen op de superzachte banden en dat ging niet lekker. Daarna schakelde ik over de hardere compound, maar ook toen moest ik de slijtage continu in de gaten blijven houden.”

Teamgenoot Maldonado heeft een wat positiever relaas. “De auto was vandaag prima in balans en was fijn om in te rijden. Helaas wist ik van tevoren al dat het moeilijk zou worden om punten te pakken, aangezien ik de race van zo ver naar achteren moest beginnen.”

“Waar we echter wel gelukkig mee mogen zijn, is dat de auto het goed doet tijdens de lange runs en dat ik ook aan het eind van de race nog hard kon pushen. We moeten ons er nu dus vooral op richten om het beter te doen in de kwalificatie, zodat we voortaan een betere uitgangspositie hebben voor de race.”