*

Arrivabene: ‘Mercedes-mentaliteit voorbeeld voor Ferrari’

Daan de Geus

Daan de Geus

14 december 2017 09:41

Arrivabene: ‘Mercedes-mentaliteit voorbeeld voor Ferrari’
Sutton Images

Winnen moet weer een gewoonte worden bij Ferrari. Dat vindt teambaas Maurizio Arrivabene, volgens wie Ferrari in dat opzicht een voorbeeld aan Mercedes moet nemen.

In gesprek met ESPNF1 noemt Arrivabene het feit dat ‘winnen een gewoonte is’ voor Mercedes desgevraagd als één van de sterkste punten van de Scuderia’s Duits-Engelse rivaal.

Het is iets waar Ferrari een voorbeeld aan kan nemen, meent Arrivabene: “Soms vier je een poleposition alsof het iets heel groots is, maar pole pakken moet normaal zijn, en niet iets bijzonders.”

“Dat bedoel ik ook met dat winnen een gewoonte moet zijn”, vervolgt hij. “Een overwinning of pole hoeft geen grote gebeurtenis op zich te zijn. Het moet een natuurlijk gevolg van je harde werk zijn.”

“Dit is iets aan Mercedes wat ik zeer respecteer, en iets dat in de toekomst bij ons ook het geval moet zijn”, zegt hij over de winnende mindset die hij graag bij Ferrari wil zien.

Na een 2016 zonder overwinningen, won Ferrari in 2017 vijf races. Het team eindigde als tweede in het WK, met Sebastian Vettel vice-kampioen bij de coureurs achter Mercedes’ Lewis Hamilton.

Winnen moet weer een gewoonte worden voor Ferrari.