Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene maakt zich geen zorgen om wat door sommigen als frustratie bij Sebastian Vettel wordt gezien.

In sommige media wordt het zelfs de ‘Alonsoficatie’ van Vettel genoemd, naar hoe de frustratie bij Vettels Ferrari-voorganger Fernando Alonso met de jaren steeds meer toe nam. Na weer een seizoen zonder titel, of waarin Ferrari de plank mis had geslagen, leek Alonso steeds zuurder.

Volgens Ferrari-teambaas Arrivabene is bij Vettel – ondanks enkele recente uitbarstingen, vooral over de boordradio – echter geen sprake van frustratie. “Hij is soms ongelukkig, zoals we allemaal niet gelukkig zijn met de resultaten, maar het is geen frustratie”, vertelt Arrivabene aan ESPNF1.

“Sebastian is gewoon vrij emotioneel en erg gepassioneerd, zeker als hij aan het racen is en in duel verwikkeld is”, zegt Arrivabene, volgens wie Vettel ‘soms eerder een latino dan een Duitser is’. “Ik denk dat Red Bulls Christian Horner daar wel over mee kan praten”, doelt hij op Vettels vorige teambaas.

Het belangrijkste voor Arrivabene is dat Vettel ‘niet iemand is die opgeeft’. “Hij is iemand die altijd blijft pushen”, zegt hij over de coureur die volgens hem: “Probeert alles van zichzelf te geven bij alles wat hij doet. Hij stopt echt alles in zijn werk.”

Arrivabene merkte hierbij recentelijk op dat Vettel zich soms te veel op zaken binnen het team, maar buiten het racen concentreert. “Maar dat was zeker geen kritiek”, benadrukt de Ferrari-teambaas. “Soms moet je alleen zeggen: ‘Seb, blijf kalm en concentreer je op de taak voor je.”

Vettel verklaarde sindsdien Ferrari ook als team te willen helpen. Volgens Vettel is de relatie met zijn teambaas verder goed, terwijl Arrivabene die ‘fantastisch’ noemt. “Onze relatie is gebaseerd op eerlijkheid en dagelijks contact. We zijn het niet altijd eens, maar zijn altijd eerlijk en open naar elkaar.”

Formula One World Championship 2016, Round 20, Brazilian Grand Prix, Sao Paulo, Brazil, Friday 11 November 2016 - Sebastian Vettel (GER) Ferrari.

Vettel is volgens Arrivabene iemand die alles in zijn werk stopt.